Kokia vasaros pradžia be kepsninės malonumų?

Daugeliui vasaros pradžia, be dūmais kvepiančio kepsnio, yra sunkiai įsivaizduojama. Atšilus orams, vis dažniau norisi maistą gaminti lauke, o ne lindėti uždaroje virtuvėje, juk gryname ore, ant ugnies keptas maistas ne tik skanus, greitai pagaminamas, bet ir suburia visą šeimą, draugus ir artimuosius.  Kita vertus, jei jūsų sandėliuke stovi dešimtmetį „atitarnavusi“ kepsninė ar šašlykinė, vertėtų pagalvoti apie naujos kepsninės įsigijimą.

Šiuo metu įvairios rūkyklos, griliai ar kepsninės savo asortimentu gali nustebinti ne vieną, todėl išsirinkti naują lauko virtuvės pagalbininką gali būti išties sudėtinga, juk skiriasi jų dydžiai, modeliai bei konstrukcijos, todėl renkantis naują kepsninę reiktų gerai pagalvoti, kaip dažnai ją ketinate naudoti, kiek galite skirti vietos jos laikymui, galų gale, kiek jūsų šeimoje yra narių. Pavyzdžiui, pirkėjų puikiai įvertintos Cobb kepsninės yra labai kompaktiškos, taupančios vietą, bet tuo pačiu daugiafunkcinės ir ekologiškos. Tai puikus pasirinkimas kelių asmenų šeimai, kuri turi ne itin erdvų sodo namelį ar gyvena bute ir lauke paruoštais kepsniais mėgaujasi tik išvykę atokiau nuo miesto.

Tuo tarpu, tokios kepsninės kaip Weber, Thuros ar Troll 700, kurios pasižymi itin aukšta kokybe, yra puikus pasirinkimas, jei lauke keptu maistu mėgaujatės dažnai, o draugai ir artimieji yra dažnas svečias. Jos šiek tiek didesnės, tačiau labai patogios, atitinka visus saugumo ir kokybės reikalavimus. Tad pasirinkimas yra išties platus.

Jei įsigijote kepsninę, vertėtų nepamiršti ir kuro. Tradiciškai kepsninėms yra naudojamos anglys, jos greitai užsidega ir išskiria nemažai karščio. Kita vertus, anglys gana greitai sudega, todėl jei ruošiatės giminės susitikimui, anglių prireiks nemažai. Be to, anglys nėra pats ekologiškiausias pasirinkimas, jei tausojate gamtą. Kitas pasirinkimas  – malkos, jei neturite savų, jų nesunkiai galite įsigyti bet kuriame dideliame prekybos centre arba degalinėje. Ant malkų keptas maistas turi itin malonų kvapą, tačiau užkurti malkas yra gana sudėtinga, dažnai jas dar reikia smulkinti, o jei jos sudrėkusios, tai maisto ruošimas užtruks gerokai ilgiau, nei planavote.  Ir galiausiai visada galite rinktis kokoso briketus. Kokoso briketai labai lengvai ir ilgai dega,  išskiria daug karščio bei yra ekologiškas pasirinkimas. Šios kuro savybės ypač svarbios jei planuojate kepti didelius mėsos kepsnius, kuriems paruošti reikia daugiau laiko nei vištienos sparneliams, mėsainių kotletukams ir pan. Tiesa, jei ant ugnies norite pasigaminti mėsos ir bulvių troškinį, vertėtų pagalvoti apie ketaus indus. Ketaus indai neišskiria aplinkai kenksmingų medžiagų, yra tvirti, nebijantys techninių pažeidimų, o svarbiausia ir maistas neprisvyla.

Taigi, jei jau turite visą laiko virtuvės įrankių arsenalą, pats laikas traukti į gamtą ir atidaryti vasaros sezoną, su burnoje tirpstančiais, ant ugnies keptais kepsniais, vištiena ar žuvimi.

Parašykite komentarą