Kaip išsirinkti baldus barui ar restoranui?

 

Ar atkreipėte dėmesį, kad kai kurie barai savaitgalių vakarais sausakimši ir tiesiog lūžta nuo klientų, o kituose užimta tik nedidelė dalis vietų? Veikiausiai barų, kavinių ir restoranų paslaptis – ne tik gerai parinkta rinkodaros strategija, bet tinkamai suplanuotas interjeras. Įrengiant naują barą ar restoraną arba atnaujinant senąjį, bene svarbiausia tinkamai suskirstyti erdves ir jas apstatyti baldais. Apstatymas svarbus dėl to, kad tinkamai įrengtame bare lengviau efektyviai dirbti, t. y. judėti personalui, neperkrauta aplinka bus malonesnė ir klientams.

Esminis kriterijus – patogumas

Viešojo maitinimo įstaigų baldai pirmiausiai turėtų būti patogūs ir tik po to – gražūs. Tinka kėdės, foteliai, nedidelės kompaktiškos sofutės. Tiek įprastos, tiek ir baro kėdės turi būti tvirtos, geriausia – paminkštintos. Restoranui rinkitės klasikinio stiliaus kėdes – juk besikeičiančias madas taip sunku supaisyti, o klasika visuomet ir liks klasika. Platų baro ir restorano kėdžių pasirinkimą rasite šioje el. parduotuvėje: https://www.b-a.eu/c2335/Baro-ir-restorano-baldai Baldų kokybė patikrinta ir įvertinta ekspertų, todėl pirkdami būsite tikri, kad įsigijote tai, ko ieškojote.

Kaip pasirinkti tinkamiausius restoranui baldus?

Baldus reikia rinktis priklausomai nuo salės dydžio. Reikia apgalvoti, kokius baldus pirksite. Populiariausi baro ir restorano baldai – mediniai, metaliniai, kombinuoti su plastmase. Renkantis baldus labai svarbu, kad jie būtų panašaus stiliaus – identiškų ar giminingų spalvų, tekstūrų, panašiai dekoruoti, pagaminti iš tų pačių medžiagų. Dažnai restoranų savininkai pasikliauja savo nuomone ir patys imasi projektuoti dizainą, tačiau geriau pasinaudoti profesionalių interjero dizainerių paslaugomis. Kartą investavę būsite tikri, kad erdvė bus maksimaliai tinkamai išnaudota, o interjeras – patrauklus ir sukurtas su išmone.

Turite įsisąmoninti, kad žmonės į restoraną eina ne tik tam, kad pavalgytų, bet ir norėdami smagiai praleisti laiką, atsipalaiduoti, „pasižmonėti“. Todėl labai svarbus restorano dekoras, įvairios smulkmenos, galų gale, apšvietimas. Jis neturi būti nei erzinančiai ryškus, nei pernelyg menkas, tad verta pasvarstyti, kaip sukurti jaukų apšvietimą.

Kur baldai stovės?

Daugelis Lietuvos kavinių ir restoranų turi lauko terasas, kuriose „veiksmas vyksta“ nuo pat pavasario iki vėlyvo rudens. Tad jei renkatės lauko baldus, pirkite atsparius aplinkos sąlygoms – drėgmei, kaitrai ir kt. Lauko baldai neturėtų būti sunkūs, nes juos teks perstatinėti, o šaltuoju metų laiku – ir visai paslėpti sandėliuke ar palėpėje.

Restorano, kavinės ar baro vidui labiau tiks sunkesni, masyvesni baldai, nes jų nereikės perstatinėti (bent jau dažnai). Pagalvokite ir apie baldų atskyrimą – galima rinktis dalį atitveriamų baldų, nes kai kurie klientai mėgsta privatumą. Galimi įvairesni baldai barui ir restoranui įvairiam žmonių kiekiui – būtina įrengti staliukų dviem, keturiems ir didelėms kompanijomis (6-15 žmonių) arba rinktis lengvai modifikuojamus baldus, kad prireikus galima būtų susodinti tiek žmonių, kiek tuo metu prireiks.

 

Parašykite komentarą